Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2012

SOS...Διαβάστε οπωσδήποτε και διαδώστε τα...


Αναδημοσιεύω εδώ μια εξαιρετική ανάλυση (σε 3 συνέχειες) των όσων δεν μας λένε,αλλά μας έρχονται,με την για 7η?8η? φορά "σωτηρία της χώρας" με αντάλλαγμα τις θανατηφόρες συνταγές της τρόικας και θεωρώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να τη διαβάσουν όσοι περισσότερο μπορούν,γι'αυτό αντιγράψτε/κοινοποιήστε τους συνδέσμους ελεύθερα!

Εν αρχή είναι η πρόσφατη πρόβλεψη στο "πολυνομοσχέδιο-μπουλντόζα" για αποπληρωμή "οφειλών" με ακίνητα!Το παιχνίδι στήνεται εδώ και πολύ καιρό με τέτοια "νομοθετήματα"
(που να έχουν φριχτό θάνατο όσοι τα ψηφίζουν...)
Εδώ το 1ο μέρος "Που πάει το πράγμα."

  • "Συνέπεια της ασταμάτητης και χωρίς κανένα αναπτυξιακό σχεδιασμό φορομπηχτικής πολιτικής θα είναι η συνεχής πτώχευση - εξαθλίωση του λαού μας.
    • Σταδιακά λοιπόν ένας τρομερός όγκος ακινήτων (Κατοικίες, Ξενοδοχεία, Βιομηχανικά ακίνητα, Αποθήκες, Οικόπεδα, Χωράφια) θα περάσουν στα χέρια του κράτους, το οποίο αναγκαστικά θα τα περάσει στο Ταμείο διαχείρισης της κρατικής περιουσίας.
    • Παράλληλα, λόγω της ύφεσης και της ισοπέδωσης των μισθών, το κράτος θα αντιμετωπίσει χωρίς καμία αμφιβολία υστέρηση φορολογικών εσόδων.
  • Η υστέρηση των εσόδων σημαίνει ότι σε όχι πολύ χρόνο η Ελλάδα δε θα μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της, άρα η δανειακή σύμβαση καταπέφτει και οι δανειστές μας ζητάνε αυτά που δικαιούνται με βάση τα όσα έχουν υπογραφεί.
    • Τι δικαιούνται; Κινητές και Ακίνητες αξίες του κράτους, δηλαδή ό,τι θα έχει μπεί στο Ταμείο διαχείρισης της κρατικής περιουσίας.
  • Με μία μαγική κίνηση λοιπόν, όλο το τραπεζικό σύστημα της πατρίδας μας, όλες οι ΔΕΚΟ, όλα τα ακίνητα θα περάσουν στους δανειστές μας."

Εδώ το 2ο Μέρος,"που οδηγεί το Κούρεμα κι ο Δανεισμός"

"Με το κούρεμα, την υπογραφή της σύμβασης του ενυποθήκου (και με βάση το αγγλικό δίκαιο) δανείου και φυσικά την εκταμίευσή του, σε χρονικό διάστημα μικρότερο της 5ετίας (δεδομένου ότι ακόμα και μετά το κούρεμα το χρέος δε θα είναι βιώσιμο, αφού το κούρεμα δε θα είναι σε ποσοστό ικανό να περιορίσει τα τοκοχρεολύσια σε ανεκτό επίπεδο), θα υπάρξει χρεοκοπία (αυτήν που τάχα μου προσπαθούμε να αποφύγουμε με τις "άοκνες" προσπάθειες της κυβέρνησης Παπαδήμου) και επιστροφή στη δραχμή και ΟΛΑ (χωρίς υπερβολή) τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας και των ελλήνων (Ακίνητα και μετοχές πάσης φύσεως) θα περάσουν μέσω του ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ σε ξένα χέρια, χωρίς ελπίδα επιστροφής τους στα δικά μας χέρια στο μέλλον.


Κι εδώ το 3ο μέρος ,που πραγματεύεται αυτά που κι ένας μαθητής του Δημοτικού αντιλαμβάνεται ως εξόχως αντιφατικά και ύποπτα...

"Όταν το 2012 θα έχεις παρουσιάσει ύφεση κατά 8% τουλάχιστον, ποιό θα είναι το ποσοστό του χρέους σου ως προς το ΑΕΠ; Τι επιπλέον μέτρα θα σου ζητηθούν;

Όταν δε θα εισπράξεις € 5,4 δις φόρους, πως θα καλύψεις τις δανειακές υποχρεώσεις σου;"

Απίστευτα?Μήπως είναι καιρός να θυμηθούμε το ακροτελευτειο άρθρο του Συντάγματος?

16 σχόλια:

squarelogic είπε...

Και φυσικά,συγχαρητήρια στον άνθρωπο που έκανε τις αρχικές αναρτήσεις...

squarelogic είπε...

και οι αγγλομαθείς δείτε και την πολύ καλά τεκμηριωμένη θέση ενός αγγλοσάξωνα αναλυτή
http://www.mindfulmoney.co.uk/wp/shaun-richards/greece-must-not-sign-the-troikas-new-deal-otherwise-she-will-revisit-the-1930s-with-all-that-entails/

Unknown είπε...

Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ!!

squarelogic είπε...

Χρίστο,αν ποντάρουμε πλέον μόνο στο Θείον την ...βάψαμε!Συν Αθην α και χείρα κίνει...

thinks είπε...

Σωστά, και πρέπει να διαδοθούν. Αυτά είναι γνωστά έξω από χρόνο και πάνω, και έχω περάσει δύσκολες στιγμές να αποφασίσω πως να δεχτώ το γεγονός ότι η κληρονομιά των γονιών μου θα εξανεμιστεί στα χέρια μου και δεν θα περάσει στα παιδιά μου -χωρίς να έχω κάνει εγώ τίποτα, ούτε καλό, ούτε κακό. Έχω εξετάσει ακόμα και να αποποιηθώ την υπηκοότητα και να μείνω με την άλλη, μα αυτό τελικά δεν βοηθάει σε τίποτα, όσον αφορά το τι μ' άφησαν οι γονείς μου. Εδώ στην Ιταλία, εν τω μεταξύ, μιλάνε σαν να είναι γεγονός η χρεοκοπία της Ελλάδας μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες. Έρχονται δύσκολες και άγνωρες μέρες, φίλε squarelogic. Ποτέ πριν δεν είχε γίνει παγκόσμιος πόλεμος με χρήματα αντί για όπλα. Τα αποτελέσματα θα είναι τα ίδια. Μόνο που αντί για εκατομμύρια νεκρούς θα έχουμε δισεκατομμύρια ζωντανούς-νεκρούς. Όσο για την Αθηνά, τι χείρα να κινήσει η κακομοίρα η Αφροδίτη της Μήλου;

squarelogic είπε...

Δημήτρη,
είναι αδιανόητο πως περνάνε το κρατικό χρέος= ρισκαδόρικη επενδυση των δανειστών,σε πολίτες που δεν φταίνε ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ,όχι μόνο μέσω της μέχρι τώρα υπερφορολόγησης και μείωσης μισθών και παροχών στα πλάισια "σωτηρίας του κράτους",αλλά μέσω οργανωμένου,μαφιόζικου σχεδίου υφαρπαγής οικογενειακών περιουσιών ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ!
Και μπροστά στο "εργο" που έχουμε δει ήδη 7 φορές,δηλ.τα νέα "σωτήρια μέτρα",που όχι μόνο δεν μας σώζουν,αλλά μας βυθίζουν όλο και περισσότερο,δεν βλέπω το λόγο να συναινέσουμε στο νέο βιασμό.
Ας ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου...(και ναι,έχω αρκετά να χάσω προσωπικά).Let's call theitr bluff!

squarelogic είπε...

"Τα νέα μέτρα που απαιτούνται από την τρόικα, κρίθηκαν αναγκαία από τους δανειστές για να «αντισταθμιστούν» οι απώλειες εσόδων του Δημοσίου από την σχεδιαζόμενη μείωση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Δηλαδή για να κλείσει η αναμενόμενη «τρύπα» από τις απώλειες εισφορών που θα καταγράψουν τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και από τις απώλειες φορολογικών εσόδων που θα προκαλέσει η βαθύτερη ύφεση, η οποία εκτιμάται πλέον ότι θα υπερβεί το 3,5% του ΑΕΠ τη χρονιά που διανύουμε. "

Aν είναι ποτέ δυνατόν!!!
Δηλ.να πληρώσουμε με αίμα τις παρενέργειες του αποδεδειγμένα λανθασμένου φαρμάκου τους...
Ε,όχι ρε κερατάδες!

Καραμούζα είπε...

Εξ αρχής (αλλά μη ομολογούμενος) στόχος ήταν η απόχτηση "μπιρ-παρά" όσων δεν μπορούν να κατασκευάσουν στα εργοστάσιά τους:

Ήλιος, κλίμα, παραλίες, ακίνητα, φυσικοί πόροι.
{και... όχι μόνον στην Ελλάδα...}

Η μεγάλη μείωση μισθών, συντάξεων κλπ και παράλληλα η μεγάλη αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων ήταν -και είναι!- απλώς το ΜΕΣΟΝ για να επιτευχθεί η εξαθλίωση της κοινωνίας, ώστε να δεχτεί το ξεπούλημα χωρίς μεγάλες αντιστάσεις.

Κάποιοι (κι εγώ μαζί τους...) τά 'γραφαν αυτά εξαρχής.

Ανώνυμος είπε...

Η Τραγωδία δεν έφτασε ακόμη στην Τελική Πράξη. Το πλείστο των αμηχάνων θεατών της δεν αντελήφθη ότι δεν είναι θεατές αλλά τα πρόσωπα του δράματος. Κι αυτό, παλαιόθεν, ονομάσθηκε "Τραγική Ειρωνεία". Ο Έλληνας οφείλει στο πασοκ τον ψυχικό του θάνατο - η δεξιά δεν μπόρεσε να τον σκοτώσει, το έτυχε οριστικά το πασοκ ως το καλύτερο εργαλείο-Σύστημα. Ζούμε σε μια κοινωνία αμηχάνων Ηλιθίων που νομίζουν οι χατζατζάρηδες πως θα την σκαπουλάρουν! Χρόνος , όμως, για τους Επιμηθείς ουδέποτε υπήρξε ή χαρίσθηκε. Η Τελική Πράξη θάναι αιματοβαμμένη. Αυτό το αίμα, όμως, δεν θα φέρει την Ελευθερία αλλά την Τρέλλα. Το αίμα που θα χυθεί δεν θα οδηγήσει παρά σε μια εξέγερση που σύντομα θα τακτοποιηθεί. Δεν θα 'ναι το αίμα μιας επανάστασης, γιατί ποτέ καμία επανάσταση δεν έγινε από Ηλιθίους.

squarelogic είπε...

Ανώνυμε(Ν?)
το σχόλιο σου είναι ανατριχιαστικά προφητικό.Εγώ δεν θα μιλήσω για ηλίθιους(αν και πολλοί είναι...)αλλά για τραγικά απροετοίμαστους απ το εκαπιδευτικό μας Μη σύστημα και ην κουλοτύρα της κοινωνίας.Πως οι εθισμένοι στην πελατειακή συναλλαγή με το Κράτος-Πατερούλη(για τα δικά "του" παιδιά) να αντιληφθούν τους αμείλικτους νόμους της ελεύθερης αγοράς,των δανειστών και των υπερκρατικών τοκογλύφων?

squarelogic είπε...

Καραμούζα,
σωστή η παρατήρηση και η (κοινή...)Προφητεία-πρόβλεψη μας.Γαι το δια ταύτα τώρα ,έχεις καμιά ιδέα?

Ανώνυμος είπε...

Η διαφορά της Τραγωδίας από την Δυσκολία είναι ότι η πρώτη προετοιμάζεται κρυφίως και δια της Ύβρεως επί πολύ πριν την εκδήλωσή της, και δια τούτο είν' αντιληπτή μόνον απ' τους οξυδερκείς. Η δεύτερη (η Δυσκολία), όσο βαριά και νάναι πάντα σου αφήνει το πλέον Κρίσιμο Όπλο στα χέρια σου: το Πείσμα. Όταν οι ναζί πολιορκούσαν βομβαρδίζοντας την Μόσχα σε έναν ασφυκτικό και μανιασμένο κλοιό 50 μόλις χιλιομέτρων απ' το Κρεμλίνο, στα υπόγεια του μετρό όπου είχαν καταφύγει οι Μοσχοβίτες παίζονταν οι "Πέρσες". Στην απέραντα δηωμένη απ' το πέρασμα του 30χρονου πασοκικού τυφώνα (δηωμένη πρώτα ηθικά και μετά οικονομικά) Ελλάδα του 2012, νομίζω ότι μόνον ένα απίστευτο Δράμα της αρμόζει. Αυτήν την φορά Καφκικό. Ρίξε ένα φρεσκάρισμα στο δράμα του Φράντς Κάφκα " Η μεταμόρφωση".

Όσο για το μη-εκπαιδευτικό σύστημα, ή το αντιεκπαιδευτικό Σύστημα, η κατάσταση είναι κι εδώ προγραμματισμένη μεθοδικότατα. Ένας ο σκοπός: "για να έχεις του χεριού σου την νεολαία, κάνε τους δασκάλους της χαμίνια της Πραγματικότητας, αυτής που εσένα, ως Σύστημα, σου ταιριάζει.Τελείωσες μετά."

squarelogic είπε...

Υποκλίνομαι μπροστά στο σχόλιο σου
...(ταυτότητα?)κι απ οτι βλέπω συμφωνούμε απόλυτα.
Απόδειξη,οτι ακόμα και τώρα το αίτημα του ξεσηκωμού είναι να συνεχίσει το κράτος να μας παρέχει τα προνόμια τα οποία είχαμε συνηθίσει.Ο πολύς κόσμος αρνείται να καταλάβει οτι πολλά απ αυτά ΔΕΝ τα είχαμε κερδισει,ήταν ΔΑΝΕΙΚΆ!
Κι όσο και να πιπιλάμε την καραμέλα της φοορδιαφυγής,ακόμα και να πιανόταν σε πιο ευρωπαικά ποσοστά,πάλι ΔΕΝ φτάνει απ την στιγμή που η οικονομ.δραστηριότητα στραγγαλίζεται και φθίνει.Είναι να απορεί κανείς ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝ αυτοί που υποτίθεται οτι είχαν και τα στοιχεία και τς γνώσεις και την επίρα διακυβέρνησης,πως έτρωγαν-πρώτοι αυτοί απ'ολους-μαζί με τους επιβάτες στο σαλόνι(πριβέ εκείνοι...)ενώ το πλοίο κατευθυνόταν ακυβέρνητο για τα βράχια...

Ανώνυμος είπε...

Νόμιζα ότι θα με αναγνώριζες.

Ν.

Πότε θάρθεις να ανα-πτερωθούμε με φωτογραφίες απ' την Κερκίνη;

squarelogic είπε...

Σε αναγνώρισα,αλλά είπα να επιβεβαιώσω...

Ανώνυμος είπε...

"...Αν προχωρήσουμε στο βάθος των πραγμάτων...δεν υπάρχει ενδογενές κριτήριο, δεν υπάρχει έσχατη εγγύηση...Τι είναι όμως το Σύνταγμα; Είναι ένα κείμενο πολυ λέει: δεν μπορώ να δεχθώ αλλαγές, ακόμη κι αν προσθέτει μπορώ να δεχθώ αλλαγές σύμφωνα με τις διαδικασίες που εγώ το ίδιο ορίζω, οι οποίες όμως δεν είναι αναθεωρήσιμες. Όλα αυτά αποτελούν φαύλο κύκλο σε απίστευτο βαθμό, ενώ είναι ταυτόχρονα απολύτως εξωπραγματικά..." Καστοριάδης, Κ.,2008, η Ελληνική ιδιαιτερότητα, η Πόλις και οι Νόμοι, Κριτική, σελ.194
Παραθέτω δημοσίευμα αφιερωμένο εξαιρετικά στο ακροτελεύτιο άρθρο στο οποίο αναφέρεσαι και στους ΄εγκριτους'συνταγματολόγους. επίσης (δεν ξέρω πως να κάνω την σύνδεση, συστήνω το άρθρο του Βέλτσου -ναι, είναι κατανοητό- στο βήμα, με τίτλο 'εξιλαστήριο θύμα'. Παρόλο που δεν είναι νομικός κάνει θαυμάσιες παρατηρήσεις.
Αμ.Φρ.